Mindennapjaim története

Kis Panka

Orvostól orvosig

2017. december 15. - KisPanka

Másfél hét alatt 17 helyet látogattam meg 157 ezer Forintért. Orvosok, rendelők, kórházak, intézetek, természetgyógyász, gyógyszertár. Mindenhonnan kaptam eredményt, amikkel visszamentem a kiindulási pontra, a bőrgyógyászhoz. Természetesen okosabb nem lettem.

Minden eredményem rendben van. Panaszom nincs. Góc nincs (helyesebben az egyik foggyökér alatt látott az orvos egy kis felsűrűsödést, de nem nevezné gócnak - azt mondta; januárban majd megnézi, nem sürgős szerinte). TSH-tól az összefehérjéig minden oké. Vashiányom van, ami nem oka a hajhullásnak. Hullhat tőle, de nem így, mint az enyém. Már csak vállig érő hajam van - derékig ért -. A fejem teteje teljesen kopasz és sajnos a szőrtelen rész egyre előrébb húzódik a homlokom irányába. Kendőznöm kell állandóan, mert megfagyok. Sosem voltam fázós ... a tél a kedvenc évszakom, imádom a hideg, havas, jeges időt. Most kendőben vagy sapiban ücsörgök mindenhol. Hihetetlen, hogy a dús, vastag, hosszú hajam mennyi hőt felfogott. Mindig kevesebbet, vékonyabbat és rövidebbet szerettem volna. Nem ilyen áron. Tegnap tetováltattam szemöldököt, mert alig látszik.

Elküldtek újra vérvételre - mivel eddig orvosi okát nem találták meg a hajhullásnak - autoimmun panelt vettek le. Ez nálam már a maximum, amit ebben a formában megcsinálok, mert az autoimmun betegségekkel vagyok úgy, hogy olvasok róla, nem értem, de gyanítom, hogy az sem, aki írja. Minden hátterében a stressz, mint faktor ott van... szóval nekem ez az a kör, amire már nem tudnak ép magyarázatot adni és belenyomorgatják az autoimmun csoportba. A vérvétel eredménye január vége, február elejére lesz meg. Addig hajszesz, kopogtatás - természetgyógyász ajánlotta és tényleg nyugtat - és így ennyi.

A dokim azt mondta hétfőn, hogy ha az autoimmun panel sem mutat ki semmit, akkor ráfogja a hajhullást a stresszre. Igazából nem bánnám, amennyiben lenne kezelési módja. Számomra elképzelhetetlen jelen állapotban, hogy lassítsak. Nincs miből. Szeretnénk költözni, februárban kezdődik egy iskola, ahova beiratkoztam, a gyerek jövőre iskolás lesz ... szóval rengeteg terv, megvalósítás és a mindennapok, edzések, munka stb... nem is tudnám mit hagyjak el/mit lehet elhagyni?

Persze, ha találtak volna kiváltó okot, az sem tetszene, bár azt lehetne kezelni, de a stresszt hogy a tökömbe iktatom ki az életemből?

A bejegyzés trackback címe:

https://kispanka.blog.hu/api/trackback/id/tr5113502189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. Gyöngyi 2017.12.23. 17:49:28

Nem semmi ez a sok orvoshozjárás.
Egyébként erre egy természetgyógyász pl. mit mond. Mi lehet az oka, mit lehet tenni?
Olyan nincs hogy valaki nem tud lassítani, nem tud életmódot váltani.... stb. mert erre szokták mondani hogy majd akkor az élet ad egy hatalmas pofont és nem lesz más választás.

KisPanka 2018.01.05. 10:47:13

@M. Gyöngyi: azt mondja a természetgyógyász, hogy stressz az oka és szervi bajom nincs. Igen, abban igazad van, hogy lassítani lehet MINIG. Most igyekszem én is és a "leszarom tablettát minden reggel beveszem" :D

KisPanka 2018.01.05. 10:47:58

@melindat: Köszönöm kérdésed; most épp betegen. Fogok írni jövő héten, addigra már talán dolgozni is tudok. Annyi minden van amit szeretnék mesélni.
süti beállítások módosítása