Mindennapjaim története

Kis Panka

Születésnapi reload

2017. szeptember 26. - KisPanka

Mindennapjaink, gondolataink, tevékenységeink Dé születésnapja körül forognak. Nagyon fontos mérföldkőhöz fog érkezni - szerinte -: 6 éves lesz. Ikszelünk a naptárban, számoljuk az ujjainkon, mennyit kell aludni a jeles eseményig ... az eseményig, melynek reggelén másként fog sütni a nap, más színben pompáznak a fák őszi levelei, csillámpóniba burkolózik valószínűleg az égbolt és csillámporos szivárványcsillagok potyognak az égből majd.

Dé szerint nagylány lesz. A "hatévesség" jelzi számára, hogy iskolába mehet - mit nekünk iskolaérettség, foghullás, fogtündér -; hogy kevesebbszer fogok rászólni, mert ő már olyan nagylány lesz, minden szabályt tudni fog ... alkalmazásról nem esett szó. Szerinte hat évesen felhatalmazást fog kapni döntéshelyzetekben, vagyis Dé azt gondolja, dönthet például a reggeli outfitjéről. Pedig nem.

Hétvégén vidéken voltunk, nagyszülői wellnesst élveztünk 2 napig. Hazafelé egy közeli faluban félreálltunk megnézni a nemrég eladott nyaralónkat helyét. Visszafelé rossz utcába kanyarodtam le - khm... 10 éve járok arra - Dé pátoszos hangon felvisított, miután poénból közöltem vele, hogy bazd meg eltévedtünk most mi lesz rossz utcába jöttem be:

"Anya, kérlek hallgass az anyai ösztöneidre! Vezesd haza az autót, különben hogy megyek a saját szülinapi bulimra?"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispanka.blog.hu/api/trackback/id/tr1912897778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása